sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Yrittäjyyden aarrekartta

Moikkamoi :) Rästitehtävät opintoihin liittyen on vihdoin palautettu! Jee! Nyt tehtävänä on koota portfoliota, eli omaa näyttömateriaalia valmiiksi. Siitä olenkin jo aiemmin kirjoitellut tähän blogiin. Hommat alkaa olla jo aikas hyvällä mallilla ja hyvä niin, sillä aikaa hommiin on enää reilut kolme päivää :) Keskiviikkona pitäisi olla kaikki valmista.


Eilen päivitin ansioluetteloni pitkästä aikaa. Ei olekaan ollut hetkeen tarvetta kaivaa ansioluetteloa esiin, kun ei ole ollut työnhaku ajankohtaista. Tuli ihan kivan näköinen, lisäsin oman naamanikin etusivulle. Aika pitkä se jo on, vähän liiankin. Toisaalta siinä näkyy kaikki olennainen, mitä olen tehnyt ja oppinut työurani aikana. Jatkossa, jos käytän ansioluetteloa työnhaussa, niin täytyy vähän lyhentää sitä.

Eilen kirjoitin kolme erilaista itsearviointilomaketta. Oli jänskä arvioida itseä ja omaa oppimista sekä asioita, joita vielä tulisi hallita paremmin. Opettavainen kokemus pysähtyä oman oppimisen äärelle.

Aiemmin tällä viikolla päivitin rahoitus- ja kannattavuuslaskelmani. Luultavimmin luvut ovat ainakin suunnilleen sellaisia kuin pitäisikin. Tavoitehan oli saada aikaiseksi sellaisia laskelmia, että niiden valossa liiketoiminta ja siihen liittyvät tulevaisuuden suunnitelmat ovat realistisia ja taloudellisesti kannattavia.


Enää puuttuu tutkinnon suorittamisen suunnitelman päivittäminen sekä liiketoimintasuunnitelman hiominen lopulliseen muotoon :P Ensimmäiseen sisältyy kolme eri taulukkoa, jotka olen opintojen alkuvaiheessa täyttänyt. Taulukkoon on merkitty erilaisia tutkinnon osia, niihin liittyvää osaamisen kehittymistä ja juttuja, joilla näytän oppineeni kyseiset asiat. Liiketoimintasuunnitelma on myös hyvällä mallilla. Jonkin verran täydennyksiä aion toki siihen vielä sisällyttää ennen palautusta.

Tänään tuli käytettyä vähän luovuutta ja askarreltua :) Keittiön lattia oli täynnä paperisilppuja ja sormet tahmeina liimasta, mutta sain kuin sainkin aikaiseksi oman yrittäjyyden aarrekarttani. Tuli aika hieno. Tai ainakin oman näköinen :) Halusin sisällyttää näyttömatskuun jotakin luovasti toteutettua ja tällainen siitä tällä kertaa tuli :)

Kokosin aarrekarttaani yrittäjyyteen liittyviä asioita, joista haaveilen ja listasin asioita muistiin mitä kaikkea on tehtävä, jotta ne on mahdollista saavuttaa. Tässä pieniä maistiaisia aarrekartaltani.


Käsillä tekeminen, taide ja luovuus ovat mulle intohimo. Yrittäjyyden kiemuroissa täytyy muistaa olla rohkea ja pitää tekemisessä sydän aina mukana <3 Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yrittäjän täytyy uskaltaa ottaa tulevaisuus rohkeasti vastaan ja muistaa, että mahdolliset haasteet eivät ole este vaan kasvun paikka.

Menestys vaatii rahaa, taitoa, onnea, kekseliäisyyttä, yhteistyötä ja muiden tukea. Kaiken keskiössä on kuitenkin aina asiakas :) Asiakkaan toiveet tulee aina ottaa huomioon, vaikka asiakas ei vanhan sanonnan mukaisesti aina olisikaan oikeassa. Siinä itselleni ohjenuora, mikä on hyvä muistaa. Uskoisin tämän toimivan vinkkinä myös muille yrittäjille ja yrittäjän aluille, vai mitä olet mieltä?

Oletko kuullut aiemmin aarrekartta-työskentelystä? Olen itse muutama vuosi sitten suorittanut aarrekartta-valmennuksen ja sen kautta innostunut menetelmästä. Kerran tein aarrekartan, johon sisällytin sen hetkisiä haaveita ja toiveita. Kiinnitin valmiin kartan näkyvälle paikalle keittiöön, josta näin kartan päivittäin. Astioita hakiessani tuli sitten melkeinpä vahingossa myös karttaa vilkuiltua. Kului pari vuotta ja olin melkeinpä unohtanut kartan paikalleen keittiön kaapin oveen. Sitten kerran taas pysähdyin tutkimaan karttaani ajatuksella ja kuinka ollakaan lähes kaikki karttaan merkkaamani haaveet olivat toteutuneet :) Ihmeellistä. Tuolloin kokosin kartan yleisellä tasolla elämäni eri alueisiin liittyviin teemoihin liittyen. Tällä kertaa halusin koota aarrekartan yrittäjyyteen ja siinä kehittymiseen liittyen. Jännä nähdä toimiiko kartta tällä kertaa ;)


Jos et ole aiemmin kuullut mistä aarrekartta-työskentelyssä on oikein kyse niin selvennänpä asiaa hieman. "Aarrekartta on työkalu, joka auttaa toteuttamaan unelmia. Aarrekartan toimimisen salaisuus on siinä, että se valmistaa meitä henkisesti muutokseen ja tekee meidät avoimemmiksi ratkaisujen löytämiselle. Kun tiedostamme unelmamme ja suhtaudumme luottavaisesti sen toteutumiseen, myös tapamme tarkastella todellisuutta muuttuu. Aarrekarttatyöskentelyssä on kyse todellisten aarteiden, omien unelmien etsimisestä, ei muiden sanelemien asioiden toteuttamisesta. Unelmiaan kannattaakin miettiä ja tunnustella jonkin aikaa mielessään ennen kartan tekoa." (Lähde: http://www.nicehouse.fi/omahuone/elamanvo/aarre.htm)

"Kun ajatuksia sitten alkaa tupsahdella mieleen, niitä ei pidä väheksyä liian vähäpätöisinä tai kummallisina. Pienetkin asiat saattavat joskus viedä ihmistä elämässään eteenpäin. Pääasia on, että unelma tuntuu hyvältä ja oikealta. Aarrekartta toimii muistutuksena siitä, mihin tähdätään ja mitä halutaan (mielekäs työ, toimiva parisuhde, talo meren rannalla, enemmän itseluottamusta, jne.). Aarrekartan tutkiminen päivittäin pitää unelman mielessä ja tuottaa myös mielihyvää, jos unelma on itselle todellinen." (Lähde: http://www.nicehouse.fi/omahuone/elamanvo/aarre.htm)


"Aarrekarttoja on kolmenlaisia: visuaalisia, auditiivisia ja kinesteettisia. Ne perustuvat eri ihmisille ominaisiin hahmottamistapoihin. Aarrekartoiksi mielletään yleisimmin kuvakollaasit, joissa on lehdistä leikattuja kuvia. Karttaa tehdessä tulee valita juuri sellaisia kuvia ja sanoja, jotka puhuttelevat itseä. Kartan ei tarvitse aueta kellekään muulle eikä miellyttää ketään muuta. Tärkeää on myös minä-muotoinen ajattelu: nämä asiat ovat tulossa minulle. Aarrekarttatyöskentelyn suurin aarre on Harjun mielestä siinä, että se kasvattaa rohkeutta ja luottamusta elämään. Elämä kantaa, jos vain annamme sen kantaa!" (Lähde: http://www.nicehouse.fi/omahuone/elamanvo/aarre.htm)

Tällaisia asioita löytyy omalta yrittäjyyden aarrekartalta. Mitä sinun kartaltasi löytyy? Nyt ei muuta kuin kompassi käteen ja matka kohti unelmaa jatkukoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti