keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulutunnelmaa joulumyyjäisissä :)

Lilinella oli mukana tänä vuonna kolmessa erilaisessa joulutapahtumassa. Suurin niistä oli itsenäisyyspäiväviikolla järjestetyt Naisten joulumessut Helsingissä. Pienempiä tapahtumia oli tällä kertaa kahdet Espoossa järjestetyt joulumyyjäiset, eli Finnsin ja Suurpellon joulumyyjäiset, joissa Lilinella oli myös mukana. Viime vuonna en vielä ennätänytkään joulutapahtumiin, nyt niitä oli kalenterissa jo yhteensä 7 päivän verran. Aika hyvin pienelle ja sivutoimiselle ;)



Miten messuilla ja myyjäisissä sitten oikein meni? Naisten joulumessuilla paikalla oli kymmenittäin taitavia käsityöläisiä esittelemässä ja myymässä omia tuotteitaan. Itse, kun päivystin oman yritykseni pöydän takana, niin harmikseni en ennättänyt ajan kanssa kiertää ja tutustua muihin yrityksiin ja tuotteisiin. Muutamaan Suomen käsityöyrittäjät-ryhmästä tuttuun yrittäjään toki törmäsin messuilla, mikä oli oikein mukavaa. On aina kiva tavata netistä tuttuja yrittäjiä ja nähdä ihmisiä nimien, profiilikuvien ja ennen kaikkea tuotteiden takaa :) Naisten joulumessut oli valtavan iso tapahtuma ja paikalla oli tuotteita laidasta laitaan. Kokonaisuutena tapahtuma oli ihan mukava. Jatkoa ajatellen itseni on järkevintä panostaa enemmän kohdennettuihin tapahtumiin ja messuihin, kuten esim. eläinaiheisiin myyjäisiin.



Naisten joulumessujen jälkeen järjestettiin Espoon Kauklahdessa Finnsin vanhan ajan joulumyyjäiset. Kyseessä oli pieni ja lämminhenkinen tapahtuma. Yleisöä ei ollut paljoa, mutta tunnelma oli sen verran mukava ja avulias, että se korvasi puuttuneen myynnin. Ajattelin osallistua tapahtumaan myös ensi vuonna :)

Viimeisimpänä joulutapahtumista oli Suurpellon joulumyyjäiset. Tapahtuma oli järjestetty nyt ensimmäisen kerran. Mukava ja lämminhenkinen tapahtuma, kuten Finnsin vanhan ajan joulumyyjäiset, mutta paikalle saapui juuri ja juuri vain kourallinen asiakkaita. Tapahtumaa oli markkinoitu todella pienellä budjetilla ja resursseilla mikä näkyi hyvin selvästi. Suuremmalla panostuksella markkinointiin voitaisiin tapahtumasta saada tulevaisuudessa tunnetumpi. En kuitenkaan ajatellut ensi vuonna ottaa osaa. Näin tänä vuonna, mielenkiintoista nähdä millaisia myyntitapahtumia Lilinellan ensi vuoden kalenteriin mahtuu :) Tähän kirjoitukseen liitetyistä kuvista ylin on Naisten joulumessuilta, keskimmäinen Finnsin joulumyjäisistä ja alin Suurpellon joulumyyjäisistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti