tiistai 8. syyskuuta 2015

Syksyn kiireitä

Yrittäjyys on mielestäni aina kokonaisvaltainen juttu. Yrittäjyyteen vaikuttaa aina yrittäjän arjen kokonaistilanne ja näin ollen myös moni yrittäjyyden ulkopuolinen asia. Se miten yrittäjä omaa vapaa-aikaansa viettää, heijastuu usein (jos ei suoraan, niin välillisesti) yritystoimintaan. Karkeasti yleistäen voidaan ehkä todeta, että mikäli yrittäjällä jää vapaa-aikaa riittävästi, hänellä on mitä todennäköisemmin myös rento ja levollinen olo. Riittävä vapaa-aika auttaa yrittäjää palautumaan yritystoiminnan aiheuttamasta kuormituksesta ja käsittelemään yritysarkeen liittyviä haasteita. Riittävä lepo edistää työssä jaksamista ja ylläpitää terveyttä. Mitä vähemmän vapaa-aikaa ja lepoa jää, sitä tärkeämpää on aikatauluttaa ja priorisoida tekemisiään, jotta jaksaa ja voi hyvin.

Nyt syksyllä nämä jaksamiseen ja aikatauluttamiseen liittyvät teemat koskettavat myös minua, sillä syksy on tuonut tullessaan isoja muutoksia arkeeni. Toimin tällä hetkellä sivutoimisena käsityöalan yrittäjänä. Olen lisäksi kokoaikaisessa palkkatyössä toisella alalla. Sitten niihin muutoksiin. Palkkatyöni työnkuva on muuttunut alle kuukausi sitten, kun siirryin organisaation sisällä toisiin tehtäviin. Uuteen työhön liittyvä arki hakee vasta uomiaan. Tämän lisäksi olen viime viikolla aloittanut opiskelemaan päivätyön ja yrittäjyyden ohella ylempää ammattikorkeakoulututkintoa :)

Jos kaikki sujuu aikataulun mukaan, valmistun jouluksi 2016 sosionomi (YAMK)-tutkintoon. Sitten plakkarissa on jo 3 tutkintoa ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen. Aikaisemminhan olen suorittanut sosionomi (AMK)-tutkinnon sekä yrittäjän ammattitutkinnon. Opiskelu on mielestäni hienoa ja tärkeää. Olenkin kovin innoissani alkaneista opinnoistani. Odotan innokkaasti myös kokonaan toisen muutoksen alkamista. Olen nimittäin lupautunut vetämään kaksipäiväisen viikonloppukurssin Espoon työväenopistossa geokätköilyyn liittyen. Vuoden verran olen kyseistä lajia itse harrastanut ja hurahtanut siihen täysillä. Huippuhauska harrastus ja luonnossa liikkumisen muoto, minkä kokeilemista voin lämpimästi suositella ihan kaikille :)

Yhtä innoissani en ole kuitenkaan siitä, että näiden positiivisten muutosten myötä aika tulee olemaan kovin rajallista. Täytyisi ennättää tekemään sitä ja tätä ja tota. Vuorokauden tunnit eivät tunnu tällä hetkellä oikein riittävän vaikka kovasti niin haluaisinkin :/ Tekemisen puutetta ei siis toistaiseksi ole.

Täytyy yrittää nyt koko ajan priorisoida tekemisiään, että löytää sieltä sun täältä riittävästi rakoja oman päivätyön jälkeiseltä vapaa-ajalta työmatkojen, yritysasioiden ja opiskelutehtävien hoitamiseen. Noh, askel askeleelta ja pala palalta. Hiljaa hyvä tulee. Pääasia, että asiat etenevät ja saan jotain valmiiksikin :) Toisaalta pitää muistaa myös varata ihan oikeaa vapaa-aikaakin ja olla kiireen keskellä armollinen itselle. Ei sitä muuten jaksa. Ihan varmasti jossain kohtaa tämä ahkerointi myös palkitsee :) Uskon vakaasti niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti