keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Käsityön juhlaa, itse tekemisen iloa!

Lilinella kutsuu sinut mukaan juhlimaan käsityön juhlaa! Vuosi 2013 on nimittäin käsityön juhlavuosi! Juhlavuoden taustalla ovat Käsi- ja taideteollisuusjärjestö Taito ry sekä Suomen käsityön museo. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Taito-järjestön perustamisesta ja 125 vuotta Suomen käsityön museon perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään lukuisia erilaisia tapahtumia ympäri vuoden ja ympäri Suomen. Suurin ja tunnetuin tapahtumakokonaisuus lienee Taidon ja käsityön viikko, jota vietetään 8-14.4.2013. Monet käsityöläiset niin harrastajat kuin ammattilaiset järjestävät viikon aikana erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Niin myös Lilinella, joka ilolla toivottaa Sinutkin tervetulleeksi mukaan!Meistä jokainen on joskus tehnyt käsitöitä. Joillekin käsityöt ovat rakas harrastus ja tapa rentoutua kiireiden keskellä. Toisille käsityöt ovat lähinnä muistoja kouluvuosilta. Jotkut ovat puolestaan luoneet käsitöistä ammatin. Käsityö on käsitteenä niin laaja, että se kätkee sisälleen mitä erilaisempia menetelmiä ja materiaaleja. Kaikki mitä voi tehdä itse käsin, voidaan mielestäni laskea käsityöksi. Jos perinteinen virkkaaminen tai ompelu eivät ole se omin juttu, mutta esimerkiksi nauttii ruoanlaitoista, huonekalujen tuunaamisesta tai tunnistaa itsessään viherpeukalon, on selvästi käsillä tekijä. Oli menetelmä tai materiaali sitten mikä tahansa, yhteistä niille on, että ne tuottavat tekijälleen tekemisen iloa ja onnistumisia.

Taidon ja käsityön viikko on mitä mainioin hetki herätellä henkiin oma unohtunut kädentaito tai harrastus. Muistatko vielä miten sukan kantapää kudottiin tai silmukat luotiin puikoille? Tai muistatko miten ompelukoneella puolataan? Taidon ja käsityön viikko on mahdollisuus myös opetella tai kokeilla kokonaan uutta tapaa tehdä käsillä. Mikä olisi sellainen menetelmä tai materiaali jota juuri Sinä haluaisit kokeilla tai oppia?Lilinella kutsuu kaikki mukaan luomaan yhdessä uutta ja tekemään samalla käsityöstä tunnettua. Teemaviikko tarjoaa mahdollisuuden kohdata myös muita käsityön ystäviä. Itseäsi lähinnä oleviin tapahtumiin, tempauksiin, näyttelyihin ja kilpailuihin voit tutustua kätevästi teemaviikon kotisivuilla.

Taidon ja käsityön viikko näkyy Lilinellassa monin eri tavoin :) Viikon ajan verkkokaupassa on tarjolla mahtavia tarjouksia. Useita kivoja tuotteita on siis tarjolla tarjoushintaan :) Tämän lisäksi Lilinella tarjoaa viikon ajan kaikkiin tilauksiin toimituskulut ilmaiseksi! Nyt on siis mitä mainioin hetki hankkia pientä kivaa itselle, ystävälle tai lemmikille.

Tarjousten lisäksi Lilinella järjestää kaikkien Facebook-sivustaan tykkäävien, bloginsa lukijoiden ja verkkokaupan asiakkaiden kesken kilpailun, minkä palkintona on eläinaiheinen tuotepalkinto. Lilinellan on mukana myös Suomen käsityöyrittäjien toteuttamassa arvonnassa, josta lisätietoa hieman myöhemmin. Taidon ja käsityön viikon aikana Lilinella pyrkii lisäksi bloggaamaan ahkerasti ja samalla raottamaan Sinulle verhoa yrittäjän arkeen.

Tervetuloa mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti