tiistai 27. elokuuta 2013

Suunta oikea :)

Oi, olen niin happy :) Tänään oli taas yrittäjän ammattitutkintoon liittyvä opiskelupäivä. Päivään sisältyi tällä kertaa luennon (teemana juridiikka ja sopimusoikeus) lisäksi myös henkilökohtainen ohjausaika talousalan asiantuntijan kanssa. Lähdin ohjaukseen hivenen epäröivin fiiliksin. Mukana mulla oli tekemäni rahoitus- ja kannattavuuslaskelma, niiden pohjalta kirjatut perustelut (eli mitä mikäkin luku suunnitelmissani sisältää), budjettitehtävä ja lista kysymyksiä.

Pikkuisen pohditutti, että olenkohan nyt ollenkaan osannut pähkäillä tulevaisuuden lukuja oikein, eli olenko muistanut sisällyttää laskelmiini oikeita asioita, varata juokseville kuluille riittävästi varoja ja ymmärtänyt vakuutuksiin, lainoihin, yrittäjätuloihin ym. liittyvät asiat niin kuin pitää.


Noh, epäröinti oli turhaa, sillä osoittautui, että kaikki olikin hyvin. Sain asiantuntijalta positiivista ja kannustavaa palautetta liittyen yritykseni tulevaisuuden suunnitelmiin. Liiketoimintasuunnitelmaani sisältyviin rahoitus- ja kannattavuuslaskelmiin liittyvät luvut olivat hänen arvionsa mukaan realistisia ja olin paneutunut niihin hyvin. Hän kertoi ihan itsekin innostuneensa uniikeista suunnitelmistani ja arvioi, että liikeideallani on mahdollisuuksia menestyä. Sain myös vastauksen kaikkiin kysymyksiini. Vastausten pohjalta on taas helppo jatkaa suunnitelmia eteenpäin. Suunta on siis oikea.

Jesjes! Leijun varmaan viikon. Kyseessä oli tietysti vain yhden ihmisen mielipide, mutta koska se tuli suoraan asiantuntijatason ihmiseltä, niin tuntuihan se mukavalta. Jännä miten vain muutama lause oikealla hetkellä kerrottuna voivat rohkaista ja saada tällaisia ilon & onnistumisen fiiliksiä aikaan. Tästä on hyvä jatkaa :)

1 kommentti:

  1. Tällaista palautetta sain kirjallisesti arvioijalta: "Kiitos Riikka laskelmistasi ja niiden perusteluista sekä liiketoimintasuunnitelmastasi! On hienoa, että olet innostunut liikeideastasi, innostuksesihan tarttuu ympäristöösi! Olet jo "pyörittänyt" yritystäsi palkkatyön ohella, joten tiedät aika paljon yritystoimintaan liittyvistä haasteista, riskeistä ja menestymisen edellytyksistä. Laskelmasi vaikuttaa loogiselta. Laskelmista voisi tehdä erilaiasia versioita (esim. minimi-, maksimivaihtoehdot sekä todennäköinen vaihtoehto). Silloin näkee konkreettisesti liiketoimintansa "raamit". Hyvää jatkoa ja onnea liiketoimintasi jatkokehittelyille!"

    VastaaPoista