torstai 5. syyskuuta 2013

Yrittäjyys on asennetta :)

Tänään 5.9 on vietetty Yrittäjän päivää. Se on jokaisen suomalaisen yrittäjän oma juhlapäivä. Oikein hyvää yrittäjän päivää siis kaikille yrittäjätutuille ja yhteistyökumppaneille :) Hyvä me!

"Yrittäjyys on asennetta, päättäväisyyttä, ideaa, motivaatiota ja omatoimisuutta. Kun on palava halu toteuttaa unelmansa ja luoda uutta, yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto." (Lähde: www.yrittajanpaiva.fi) Tunnistan edellä mainittuja ominaisuuksia sisältyvän arkeeni varsin hyvin. Sivutoiminen yrittäjyys nimittäin vaatii noita kaikkia, kun yrittää löytää aikaa kalenterista kaikkeen haluamaansa. Lisäksi, kun tekee yksin asioita, tarvitaan usein pitkää pinnaa ja oikeanlaista asennetta, että saa vietyä asiat loppuun. Välillä on tilanteita, joissa turhautuu ja tahtoo huumorintaju loppua kesken (esim. markkinat kaatosateessa, painavien tavaroiden roudaaminen yksin, taksin odottaminen talvipakkasessa..), mutta lopulta kuitenkin kaikki on mennyt hyvin. Kun tekemisen taustalla on palava halu ja into, sietää paljon paremmin myös pieniä eteen tulevia arjen haasteita. Sitten voi hymyillen tsempata itseään, että "olinpas muuten aikamoinen mimmi, kun tästäkin selvisin yksin. Moni ei olisi samaan kyennyt tai viitsinyt edes ryhtyä."

Sain vinkin toisesta blogista kuvailla yrittäjän päivän kunniaksi mitä omaan päivääni yrittäjänä kuuluu. Tässä siis pienimuotoista kuvailua aiheesta. Kiitos hauskasta ideasta :)

Koska toimin yrittäjänä toistaiseksi sivutoimisesti tarkoittaa se lähtökohtaisesti sitä, että aikaa yrityksen ylläpitoon liittyviin asioihin on arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Arkipäivät kuluu päivätyön parissa. Sitten töiden jälkeen kotona touhuan mitä milloinkin ennätän ja mihin on energiaa. Tärkeää oman jaksamisen kannalta on varata kalenteriin myös vapaailtoja! Useimmiten arki-iltaisin tulee päivitettyä yrityksen Facebook-sivua ja verkkokauppaa, vastailtua asiakkaiden yhteydenottoihin, pakkailtua tulleita tilauksia ja postiteltua niitä eteenpäin. Arkisin tulee myös hyvin aktiivisesti seurailtua Suomen käsityöyrittäjät ryhmän keskusteluja Facebookissa. Näin pysyy hyvin ajan tasalla ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä teemoista ja nimenomaan käsityöyrittäjän näkökulmasta. Arkeen kuuluu myös tämän blogin päivitystä sekä noin kerran kuukaudessa uutiskirjeen kokoamista asiakkaille. Yrittäjän arkeen mahtuu kaiken tämän lisäksi luonnollisesti myös erilaisten arvontojen, kampanjoiden ja markkinoinnin suunnittelua.

Viikonloppuisin, kun aikaa on enemmän, pyrin valokuvailemaan uusia tuotteita ja lisäilemään niitä verkkokauppaan. Valokuvaaminen, varsinkin syksyllä ja talvella on hankalaa iltaisin, kun luonnonvaloa ei ole riittävästi. Ette arvaakaan miten haaveilen laadukkaasta järjestelmäkamerasta ;) Uusien tuotteiden valmistus sijoittuu useimmiten myös viikonlopuille. Varsinkin, jos työn alla on jotakin mihin liittyy maalaamista (esim. kyltit ja taulut) tai ompelemista (esim. lemmikkien lelut ja kangaskassit), on järkevämpää työstää niitä viikonloppuisin. On nimittäin aika turhauttavaa kasata maalaus- tai ompelutarvikkeet valmiiksi keittiönpöydälle vain yksittäistä tuotetta varten. Viikonloppuisin ennättää keskittyä paremmin tekemiseen ja ehtii myös yksinkertaisesti tehdä tuotteita enemmän. Yritykseni osallistuu säännöllisesti erilaisiin eläinaiheisiin tapahtumiin ja myyjäisiin. Niihin osallistuminen sijoittuu myös pääsääntöisesti viikonlopuille, sillä niissä menee aina koko päivä, joskus koko viikonloppu. Tapahtumiin valmistautuminen onkin sitten oma prosessinsa. Sitä voisinkin avata omasta näkökulmastani tässä blogissa jossain vaiheessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti