lauantai 19. tammikuuta 2013

Lilinella juhlii synttäreitä!

Hei! Lilinella juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä nyt tammikuussa. Tarkalleen ottaen Lilinellan syntymäpäivä oli jo 10.1, mutta mitäs pienistä :) Synttärit on kuitenkin sen verran hieno juttu, että niistä on mielestäni kiva mainita täällä blogissakin :) Kirjoitan tässä mietteitä kuluneesta vuodesta. Huomioithan, että koko tammikuun ajan Lilinellassa on käynnissä kiva tarjouskampanja! Nyt on siis mitä mainioin hetki tutustua Lilinellan tuotevalikoimaan ja tehdä ihania eläimellisiä löytöjä itselle tai ystävälle! :) Tästä kannattaa vinkata myös ystävälle ;)

Ensimmäinen vuosi vierähti yllättävän nopeasti :) Johtunee varmaan osittain siitä, että ensimmäisenä vuotena opin todella paljon uusia asioita ja olin monessa mukana. Ei ehtinyt tulla tylsää, kun oli koko ajan innoissaan siitä mitä teki. Toisaalta teki monia asioita myös ensimmäistä kertaa ja välillä kesti vähän pidempään ennen kuin onnistui tekemisessään toivomallaan tavalla. Sitä on edennyt toisinaan melkeinpä päivä kerrallaan, kun tekemistä on ollut niin paljon. Suunnitelmien ja visioiden teko Lilinellaan liittyen, verkostoituminen, yhteistyökumppaneiden hankinta sekä tuotekehittely ovat kuuluneet tärkeänä osana Lilinellan ensimmäiseen vuoteen.

Ensimmäisen vuoden aikana aloitin myös yrittäjän ammattitukinnon opiskelun. Olen siis tällä hetkellä töissä, sivutoiminen yrittäjä ja opiskelija. Aika moinen yhdistelmä. Monella perheellisellä yrittäjällä on haasteita perhearjen ja yrittäjyyden yhteensovittamisessa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ei tämä omakaan yhdistelmä ihan kevyimmästä päästä ole :D Noh, itsepähän olen valintani tehnyt ja ihme kyllä olen ihan tyytyväinen siihen ;)

Arki sivutoimisena yrittäjänä on opettanut minulle jo monenlaisia asioita. Olen havainnut, että sivutoimiselle yrittäjälle ajankäytön organisointi ja tekemisen priorisointi ovat erityisen tärkeitä. On tärkeää suunnitella arkeaan siten, että yritystoiminta ja muut asiat (esim. päivätyö, perhe, kotityöt ja harrastukset) eivät kuormita itseä liikaa. Sivutoiminen yrittäjyys ei saa haitata päivätyötä ja siinä jaksamista. Toisaalta yritykseen liittyvät asiat tulisi myös saada tehdyksi ajallaan. On erityisen tärkeää, että varaa itselleen myös vapaa-aikaa, jotta aikaa löytyy myös esim. ystäville ja kotitöihin. Arki on viime aikoina näyttäytynyt melko usein sellaisena, että aamulla suuntaan päivätyöhön, töiden jälkeen tulen alkuillasta kotiin, jossa saman tien alan touhuta yritykseen liittyviä juttuja. Facebook-sivun ja verkkokaupan päivittämisessä sekä tilausten käsittelyssä vierähtää helposti useita tunteja illalla. Ei ole ollenkaan ihmeellistä, jos unohdun tietokoneen ääreen touhuamaan pidemmäksi aikaa. Sitten yhtäkkiä illalla huomaan, että hupsis, kellohan on jo 23 ja varmaan olisi järkevää mennä nukkumaan, kun aamu tulee ja täytyisi alkaa orientoitumaan taas päivätyöhön.

Arki ja viikonloput eroavat omalla kohdallani toisistaan siinä, että viikonloppuisin on paremmin aikaa työstää uusia tuotteita. Jos vaikkapa haluan alkaa maalaamaan uusia ovikylttejä useita kerralla, on järkevämpää aikatauluttaa se viikonlopulle kuin arki-iltaan. Viikonloppuna on paremmin aikaa tehdä tuotteita alusta loppuun asti. Monissa tuotteissa on kuitenkin useita eri työvaiheita, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkia ei välttämättä ehdi saada valmiiksi illalla. Arki-iltaisin hommat jäävät helposti kesken. Ei sekään tietysti periaatteessa haittaa, mutta onhan se vähän tylsä korjata keittiön pöydälle levittämänsä maalipurkit, siveltimet yms. pois tieltä juuri, kun ne vasta oli ottanut esille. Arki-illat sopivat hyvin esim. lemmikkien lelujen tekemiseen. Monia niistä on mahdollista tehdä esim. televisiota katsellessa :) Toisinaan esiintyneestä kiireestä huolimatta on ollut kyllä ihan mahtavaa, että on voinut yrittäjyyden kautta toteuttaa itseään ja saada tekemiään käsitöitä esille :)

Lilinella löysi ensimmäisen toimintavuotensa aikana useita mahtavia yhteistyökumppaneita. Olen esitellyt yhteistyökumppanit täällä blogissa. Ensimmäisen vuoden aikana onnistuin solmimaan hyviä asiakassuhteita, sillä asiakaskunnassa on mukana jo nyt kanta-asiakkaita. Sain paljon positiivista ja kannustavaa palautetta sekä asiakkailta että yhteistyökumppaneilta. Myös verkostoituminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. Lilinellalla on Facebook-sivullaan jo yli 800 tykkääjää. Nämä kaikki kertovat mielestäni siitä, että suunta on oikea :) Positiiviset kokemukset auttavat jaksamaan ja motivoivat eteenpäin. Tällaisia mietteitä Lilinellan ensimmäiseen vuoteen littyen..

Lilinellan synttäreiden innoittamana kirjoitin alla olevan runon. Tykkään runoista paljon ja harrastan myös itse runoilua. Kirjoitan runoja monenlaisista aiheista. Useimmiten runoja syntyy ystävien kortteihin, toisinaan myös muista aiheista. Tarkoitus on kirjoitella runoja myös Lilinellaan ja yrittäjyyteen liittyen. Mitäs tykkäätte tästä runosta? ;)Lilinellan synttäriruno

Niin vierähti taas vuosi ja alkoi uusi.
Takana on Lilinellan ensimmäinen vuosi.
Kuluneet kuukaudet opettivat ja kasvattivat,
paljon uusia kivoja ideoita tuottivat.

Sain mieluisia materiaaleja työstää
ja lempparityömenetelmiä hyödyntää.
Sain olla mukana monessa,
eläimellisessä tapahtumassa.

Sain tutustua uusiin ihmisiin,
eläinystäviin myös aivan ihaniin.
Sain mahtavia yhteistyökumppaneita
ja mikä parasta: tyytyväisiä asiakkaita.

Vuoden aikana iloitsin, nautin ja onnistuin.
Myös pettymyksen tunteita kohtasin.
Opin, että arki sivutoimisena yrittäjänä,
on tasapainoilua tunteiden vuoristoradan kyydissä.

Välillä mennään eteenpäin ja lujaa,
välillä taas täytyy jarruttaa.
Arkea tulee organisoida
ja erilaisia tehtäviä priorisoida.

Positiivinen asiakaspalaute lämmitti,
kovasti tuoreen yrittäjän mieltä.
Ihanaa, kun Lilinella tavoitti,
juuri Sinut sieltä.

On tänään aihetta iloon ja juhlaan,
siksi myös tämän runon rustaan.
Ei tänään juhlita ja iloita suotta,
sillä Lilinella täyttää nyt yksi vuotta.

Toivon Lilinellan tulevaisuudelta,
kohtaamisia kasvattavia.
Toivon menestystä ja onnea
sekä oppimisen ja tekemisen iloa.


Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin,
yhdessä ja käsikkäin.
Tulethan mukaan myös jatkossa,
tavataan netissä ja tapahtumissa.

-Lilinella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti