sunnuntai 22. syyskuuta 2013

iZettle apuna myyntitapahtumissa!

Lilinella on mukana säännöllisesti, mutta kuitenkin suhteellisen harvakseltaan (noin 1-2 kertaa 2 kuukaudessa) erilaisissa myyntitapahtumissa, kuten kissanäyttelyissä, lemmikkimessuilla ja markkinoilla. Hankin loppukeväästä pienen ja kätevän apulaisen myyntitapahtumiin. Kyseessä on maksupääte nimeltä iZettle. Laite on osoittautunut todella suureksi avuksi tapahtumissa.

On mahtavaa, kun voi tarjota asiakkaille korttimaksumahdollisuuden. Parasta on kun asiakas ilahtuu positiivisesti kuullessaan, että Lilinellassa korttimaksu onnistuu. Useinhan on niin, että korttimaksamisen aikakaudella käteistä ei välttämättä ole tullut otetuksi mukaan tai ainakaan riittävästi. Niin ainakin itsellä usein on.

IZettlella onnistuu maksut sekä pankki- että luottokorteilla. Toimivuuden olen testannut Visa Electron, Visa ja Mastercard-korteilla. Myös Maestro ja American Express kortit näyttäisivät kotisivun mukaan toimivan. Maksut varmennetaan pin-koodilla, eli asiakas näppäilee laitteeseen pankkikorttinsa tunnusluvun ja voi valita itse maksaako maksun pankki- vai luottopuolelta.

Laite on ruotsalainen keksintö ja toimii langattomalla Bluetooth-yhteydellä kännykän tai esim. iPadin kanssa. Laitteen kanssa toimii android-käyttöjärjestelmällä olevat laitteet, eli älypuhelimet ja tablettitietokoneet. Itse olen käyttänyt laitetta oman Samsung-merkkisen puhelimeni kanssa. Samsungit ja iPhonet ainakin toimivat hyvin. Laitteeseen tulee ladata ennen käyttöä iZettlea varten luotu ilmainen sovellus. Muuta ei tarvita.

Koska laite on pieni se ei vie paljoa tilaa. Laitteen käyttö on myös yksinkertaista. Laite toimittaa myös kätevästi kuitin maksutapahtumasta asiakkaan sähköpostiin asiakkaan niin halutessa. Kätevää! Tämä vähentää myös kuittien kirjoittamista, mikä tulee muuten 1.1.2014 alkaen pakolliseksi. Kirjoitan tästä tarkemmin täällä blogissa, kun saan siitä lisätietoa.

Ja mitä laite sitten maksaa? Laitteen hankintahinta on noin 120 €. Muutamia tarjouskampanjoita on myös ollut, jolloin laitteen on saanut hieman halvemmalla. Tämän jälkeen vain korttimaksujen vastaanottaminen maksaa. iZettle laskuttaa siis jokaisesta myydystä tuotteesta 2,75 %:n välityspalkkion. Mitään muita maksuja ei ole hankintahinnana lisäksi. iZettle ei siis maksa mitään silloin, kun sitä ei käytä! Tämä on selkeä poikkeus verrattuna perinteisiin esim. Pointin maksupäätteisiin, joissa on kiinteä muutaman kymmenen euron kuukausimaksu myi tuotteita tai ei. iZettle sopiikin siis mitä parhaiten harvakseltaan ja epäsäännöllisesti tapahtuvaan myyntiin. Viikoittaiseen myyntiin tavalliset kuukausimaksuperusteiset maksupäätteet sopivat paremmin.

iZettlea ladataan usb-liitännän kautta. Kun laite on ladattu täyteen akku riittää hyvin noin yhden messupäivän maksutapahtumiin. Varmistaakseen riittävän virran voi toki hyödyntää kätevää ja kannettavaa varavirtajärjestelmää. Itsellä ei tuota vielä ole, mutta on hankintalistalla :)

Sain vinkin iZettlestä Suomen käsityöyrittäjien Facebook-ryhmästä, johon kuulun. Olen saanut ryhmästä todella paljon hyviä ja rahanarvoisiakin vinkkejä. iZettle oli yksi niistä. Voin mielelläni suositella laitetta kaikille epäsäännöllisesti myyntitapahtumissa kiertäville käsityöyrittäjille :)

Ei muuta kuin Zettlaamaan :)

2 kommenttia:

  1. Aikas kätevän kuulonen tosiaan verrattuna noihin aiempiin :) Ja tosiaan toi kuitti hommeli, käsin kirjotetut kuitit on ärsyttäviä. Hyvää joulun alusta :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, mahdollisuus lähettää kuitti asiakkaan sähköpostiin on tosiaan kätevä juttu :) Varsinkin, kun ensi vuoden alusta kuitin tarjoaminen tulee pakolliseksi. Oikein hyvää joulun odotusta sinullekin! Ja kiitos kommentistasi blogiini :)

    VastaaPoista