keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Viimeistä viedään..

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Opiskelen parhaillaan yrittäjän ammattitutkintoa Markkinointi-instituutissa päivätyön ja sivutoimisen yrittäjyyden ohella. Kyseessä on näyttötutkinto. Huomenna on viimeinen koulutukseen liittyvä luentopäivä. Teemana huomenna on yrityksen johtaminen ja kehittäminen. Kuulostaa mielenkiintoiselta :)

Tuntuu vähän omituiselta, että koulutus päättyy. Juurihan se vasta alkoi. Todellisuudessa aikaa on kulunut kuitenkin jo päivälleen vuoden verran. Niin se vain aika kuluu. Tähän matkaan on mahtunut jo vaikka ja mitä. Olen ehtinyt kehittää taitojani oikeaan suuntaan ja tullut varmemmiksi suunnitelmieni kanssa.

Seuraava etappi huomisen jälkeen olisi sitten koota näyttömateriaaleista portfolio. Portfolioon kootaan sellaisia materiaaleja ja kirjallisia tehtäviä, joilla osoitetaan koulutuksen myötä oppimansa ja se että on ansainnut tutkinnon. Asiaa puidaan tutkintotilaisuudessa ja arviointikeskustelussa marraskuun puolessa välissä. Kyseinen tilaisuus perustuu kolmikanta-arviointiin. Paikalla tilaisuudessa on opiskelija itse, kokenut yrittäjä sekä Markkinointi-instituutin edustaja.


Vahva tunne mulla on siitä, että valmistun, mutta tekemistä riittää vielä. Päivätyön, yrittäjyyden ja opiskelun yhdistäminen sekä kaikkien niihin liittyvien asioiden aikatauluttaminen sopivaksi komboksi ei ole ollut aina kovin helppoa. Yksi tehtävä on jäänyt rästiin, se pitäisi saada nyt viikonloppuna valmiiksi. Sitten pääsen muun näyttömateriaalin kimppuun.

Portfolioon on sisällytettävä ainakin yrityksen perustamispaperit (Kaupparekisteriote), viilattu liiketoimintasuunnitelma, rahoitussuunnitelma ja kannattavuuslaskelma, tutkinnon suorittamisen suunnitelma, itsearviointeja sekä lisäksi muita opiskelijan tarpeellisiksi katsomia dokumentteja. Omalla kohdallani näitä muita ovat alustavasti Mind map omista yrittäjyyden verkostoista, yritykseni tulevaisuuden aarrekartta, yritykseni tuote-portfolio (sis. tuotekuvauksia), vuosikello, lyhyt kuvaus yritykseni tulevaisuuden näkymistä sekä osaamistason kartoitukset pohdintoineen. Aion käyttää mahdollisuuksien mukaan omassa portfoliossani luovia menetelmiä hyödykseni. Laitan sitten tänne blogiin esille jotakin tekemääni, kunhan saan valmiiksi.

Että tällaista. Lokakuun loppuun mennessä tulisi saada palautettua kaikki portfolioon tuleva näyttömateriaali ja koottua jonkinlainen Power point esitys liikeideasta. Jälkimmäinen on vapaaehtoinen, mutta koen, että se sopii itselleni hyvin, sillä sen avulla uskon saavani rytmitettyä tilaisuuden etenemistä. Tutkintotilaisuuteen aion ottaa mukaan muutamia myyntituotteitani rekvisiitaksi ja elävöittämään tilaisuutta. On kiva, kun voi ottaa mukaan jotakin konkreettista. Hommaa riittää siis vielä, mutta hyvällä ja innostuneella fiiliksellä mennään. Kaikki tämähän on minua itseäni ja tulevaisuuttani varten. Ei muuta kuin heikun hei ja eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti